Waarom Aardspoor?

dr. Jac. P. Thijsse

Op mijn vele natuurwandelingen die ik met kinderen en volwassenen maak valt het mij op dat veel mensen de binding met de natuur voor een belangrijk deel zijn kwijtgeraakt.
Het jachtige leven van alledag in een maatschappij die helemaal in het teken staat van economie en consumeren zijn hier mede de oorzaak van.
Waar melk vandaan komt is voor sommige kinderen al een moeilijke vraag. Een visstick is een gebakken rechthoekig gekweekte vis is mij eens uitgelegd... Laten we het dan maar niet over een ei hebben. Of juist wel!!

Als wij niet goed om ons heen kijken en niet meer voelen dat wij ook een deel zijn van diezelfde natuur, hoe gaan wij er dan mee om? Hoe belangrijk vinden wij dit en wat leren wij onze kinderen?

Natuur kan je intens beleven, de stilte in de ochtendnevel, het voorbij trekken van een roedel herten of bij het zien van de mooie kleuren van een vlinder.
Natuur is ook eten en gegeten worden, op leven en dood overleven.
Dat is een element wat voor veel mensen gruwelijk is maar de natuur kent geen “zielig”.

Graag citeer ik dr. Jac. P. Thijsse:
"Te weinig wordt nog beseft, dat de aanwezigheid van een rijke flora en fauna, van schoone en belangwekkende landschappen een levensbehoefte is voor iedereen. Wie niet met de natuur kan meeleven leidt een gekortwiekt bestaan"

De gidsen van Aardspoor willen u de natuur laten beleven, de samenhang van de dingen maar vooral de schoonheid ervan laten zien.
Wij mensen behoren tot een van de weinige wezens op deze planeet die zich daar bewust van kunnen zijn én in staat zijn ervan te genieten.
Bij Aardspoor kan dat met volle teugen!